Magee Rehabilitation Hospital Green Roof

  • Inventory & Analysis of Magee Hospital's rooftop.
  • A bubble diagram showing various types of spaces and movement on the roof.
  • Masterplan of the new green roof and healing garden.
  • Perspective of the retrofited green house into a healing garden for recovering patients.
  • View of a new seating area and rock sculptural fountain created for patients and families to enjoy. The Japanese style of this design promotes peace and healing for the patients.
  • View of the entrance from the building onto the roof.
  • View of the new streetscape with tree trenches and bump outs to promote a safer pedestrian environment.
  • A section showing the secluded seating areas as well as the new rock fountain on the green roof.
  • This section cut shows the various types of gathering areas from more secluded to more open.
  • A section view of the retrofited greenhouse to the new healing garden. There is a portion that is inside as well as outside so patients and family members have a choice of environments that they would like to spend there time in.
  • This section view shows a mural on the facade of the building showing a Japanese landscape with terraced planters to soften the harsh edge of the building while also capturing and harvesting rain water for the adjacent fountain.