Patch Adams Community Health Clinic

  • The intent of the design is to create an inviting health clinic that promotes community interaction, which leads to inspiration to self educate for a healthier quality of life.  The objective is to design peacful spaces, both interior and exterior.  The spaces are envisioned to make individuals feel comfortable and at home by using a warm material palette and natural light to create a warm atmosphere.  By creating a familiar and fun environment it will encourage the users to return in addition to encouraging participation in improving the community. 
  • South Entry Perspective
     
  • Site Plan
  • Site Section
  • Ground Floor Plan
  • Community Space 
  • Health Clinic Corridor
  • East Corridor Private Reading Nooks
  • Health Clinic Waiting Room
  •  Health Clinic Detailed Floor Plan
  • Health Clinic Section Perspective
  • Health Clinic Exam  Room
  • Exam Room Section Model
  • Exam Room Section Model
  • Community Space Section Model
  • Health Clinic Section Model
  • Health Clinic Section Model
     
  • Southern Elevation/Section
  • South Elevation
     
  • North Elevation
     
  • Atrium Section
  • Exam Room Section
  • East Elevation
  • West Elevation
  • Atrium Wall Section
  • Exam Room Wall Section
     
  • Clerestory Wall Section