• GROUND AND FLIGHT
    As the Franklin building stands as a heavy building of dense and permanent decor, the contrasting installation that can balance the treatment of space will represent itself as a matrix of simple additive and subtractive cells composed to expose itself, then torques away to expose the dense ceiling hidden above it. It is a sculptural canopy installation in a section of the building's cavernous double-height residential lobby to highlight and define a newly re-opened bar area. The installation utilizes a modular skeleton with depth to facilitate production of simple and elegant composition of parallel fiber bundles into continuous planes for acoustic and lighting properties.
  • Selected series of geometries that can be interpreted as a continuous surface so as to maximize surface area on each module
  • Modular skeleton with depth to facilitate composition of parallel fiber bundles into continuous planes
  • Complete set of ¬†4 modules demonstrating how the textile plane connects the modules either horizontally or vertically
  • Collage that recognizes core characteristics that module is supposed to carry out
  • View within bar space towards restaurant entrance
  • View from lobby space to the bar
  • Elevation
  • Budget