• Final Board
  • Concept Board
  • Concept:
    Focusing on patients with high anxiety, I wanted to create a space that would reduce people's anxiety by separating the patients from the doctors and distract them from being at the dentist. Taking inspiration from a royal crown I wanted to use the angles and gems to bring a sense of royalty and calmness to the space.
  • Materials Board
  • For the materials I wanted to use the crown as the foundation to picking my materials. I used the golds and blue gems in the crown as my colors. I also used royal gardens to take the use of marble and manicured plants into the space, but still keeping the space airy and calm.
  • Floor Plan showing a separate entrance and a exit to the office
  • RCP showing the ceiling heights and sky lights
  • Rendered Axon of the Office
  • Entrace Section showing the hints of gold in the space
  • Elevation of the Exit Reception Desk
  • Exit Section showing the acoustical triangle panelsĀ on the wall
  • Perspective of the Entrance showing the wall of touch screens in the waiting room to distract children
  • Perspective of the Exam Room highlighting the large windows in the space
  • Perspective of Entrance Desk
  • Perspective of the Back Hallway showing the alternating hights of the lights in the space showing circulation
  • Perspective of the Lab and Seating Area showing green walls used in the space